ΑΘΗΝΑ
08:36
|
23.06.2026
Ανάμεσά τους είναι ο Νίκα Γκβαράμια, ηγέτης του Συνασπισμού για την Αλλαγή.
Από τις διαδηλώσεις στη Γεωργία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακίστηκαν σήμερα τα ηγετικά στελέχη δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Γεωργία στο φόντο των εντεινόμενων φιλοδυτικών διαδηλώσεων με συνθήματα υπέρ ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα, οι αρχές της χώρας συνέλαβαν τον Νίκα Γκβαράμια, που είναι αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Συνασπισμός για την Αλλαγή» και τον Αλέκο Ελισασβίλι που είναι στέλεχος του κόμματος «Ισχυρή Γεωργία».

Ο πρώτος φυλακίστηκε για 12 μέρες με την κατηγορία χουλιγκανισμού και ανυπακοής στις αστυνομικές αρχές και ο δεύτερος  προφυλακίστηκε για τουλάχιστον δύο μήνες καθώς κατηγορήθηκε για επίθεσης σε πολιτικό του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο».

Άλλοι οκτώ υποστηρικτές δυτικόφιλων αντιπολιτευόμενων κομμάτων που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες κατηγορήθηκαν σήμερα για αδικήματα που σχετίζονται με «ομαδική βία», τα οποία επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και εννέα ετών, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου λόγω των απειλών ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Συνάντηση Τέχνης και Ιατρικής στο SNF Nostos στις 24 Ιουνίου

Παγίωση του δυτικού προσανατολισμού της Αρμενίας ύστερα από αμφιλεγόμενες εκλογές

Νέος γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου ο Ναμπίλ Φαχμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα