ΑΘΗΝΑ
12:44
|
26.06.2026
Ο ιεράρχης της Κυπριακής Εκκλησίας εξήγησε ότι «στη Θεία Λειτουργία αποκαλύπτονται τα πάντα, ποιος είναι κανονικός και ποιος όχι».
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε συνέντευξή του στον Ρουμάνο ιερέα Κυπριανό Μέγα, δήλωσε ότι ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος είναι ο κανονικός Προκαθήμενος του Κιέβου και όχι ο Επιφάνιος Ντουμένκο.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στα ρωσικά στο κανάλι YouTube Ομιλίες Μητροπολίτου Μόρφου στις 29 Δεκεμβρίου, ωστόσο η περιγραφή λέει ότι ο επίσκοπος την έδωσε στις 8 Αυγούστου 2024.

Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος, συζητώντας για την έννοια της κανονικότητας στην Εκκλησία, σημείωσε ότι «στη Θεία Λειτουργία αποκαλύπτονται τα πάντα, ποιος είναι κανονικός και ποιος όχι». «Να, εγώ λέω, ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος είναι κανονικός. Ο Επιφάνιος είναι μη κανονικός», τόνισε ο Μητροπολίτης Νεόφυτος.

Εξήγησε ότι η κανονικότητα του Μητροπολίτη Ονούφριου και η μη κανονικότητα του Επιφάνιου Ντουμένκο μπορούν να κατανοηθούν στη Λειτουργία: «Πού φαίνεται αυτό; Στη Θεία Λειτουργία -ποιον μνημονεύω, ποιον δε μνημονεύω».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο βασιλιάς Κάρολος έγινε ο πρώτος μονάρχης που «αποκάλυψε» τι πληρώνει στην Εφορία

Νίκη για τους ενοικιαστές της Νέας Υόρκης: «Φρένο» στην απληστία των ιδιοκτητών με καθολικό πάγωμα ενοικίων

Τι έδειξε το Μουντιάλ για την Τουρκία του Ερντογάν

Ιρανικά πυρά στο πλοίο Ever Lovely που προσπάθησε να περάσει δίχως συνεννόηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα