ΑΘΗΝΑ
05:13
|
03.07.2026
Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις του Ζοζέφ Αούν με τα κόμματα της βουλής, σημαντικό μέρος των οποίων φάνηκαν να ευνοούν την χορήγηση εντολής στον Σαλάμ.
Ο Ναουάφ Σαλάμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον δικαστή και πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Ναουάφ Σαλάμ, έδωσε απόψε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο νέος Πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, που εξελέγη στις 9 Ιανουαρίου 2025.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Προέδρου του Λιβάνου αναφέρεται πως ο Ζοζέφ Αούν κάλεσε τον δικαστή Ναουάφ Σαλάμ για να του αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης «γνωρίζοντας πως βρίσκεται στο εξωτερικό και ό,τι προβλέπεται να επιστρέψει αύριο, Τρίτη στη χώρα».

Ο δικαστής Ναουάφ Σαλάμ

Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις του Ζοζέφ Αούν με τα κόμματα της βουλής, σημαντικό μέρος των οποίων φάνηκαν να ευνοούν την χορήγηση εντολής στον Σαλάμ. Αντίθετα, οι βουλευτές του κόμματος της Χεζμπολάχ και του Αμάλ προτιμούσαν να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού ο δισεκατομμυριούχος Νατζίμπ Μικάτι.

Ποιος είναι ο Σαλάμ

Ο 71χρονος Ναουάφ Σαλάμ είναι νομικός, διπλωμάτης και ακαδημαϊκός.

Το Νοέμβριο του 2017 εξελέγη πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την περίοδο 2018-2027.  Έχει διατελέσει πρέσβης του Λιβάνου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη από το 2007 ως το 2017.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα