ΑΘΗΝΑ
08:17
|
01.07.2026
Τουρκικό ΥΠΑΜ: Θα προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις στις δραστηριότητες που επιχειρεί να διεξάγει η Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα… «ήρεμα νερά» του Αιγαίου τάραξε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με αφορμή την αντίδραση αξιωματούχων που σχολίασαν τις θρασύτατες «παρεμβάσεις» τουρκικής κορβέτας κατά τις εργασίες υποθαλάσσιας πόντισης καλωδίων 7 μίλια βόρεια της Κρήτης.

«Μέχρι σήμερα οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν θα επιτρέψουν καμία προσπάθεια παραβίασης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας. Στις περιοχές όπου έχουμε δικαιώματα και συμφέροντα, όπως κάναμε στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, αλλά και στο μέλλον, θα προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις στις δραστηριότητες που επιχειρεί να διεξάγει η Ελλάδα με τρόπο τετελεσμένο. Σε αυτό το πλαίσιο, τα ελληνικά σκάφη που διεξάγουν τέτοιου είδους δραστηριότητες προειδοποιούνται μέσω ασυρμάτου. Η υιοθέτηση μιας εποικοδομητικής προσέγγισης με στόχο την ειρηνική επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα είναι προς όφελος όλων», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Εδώ και μερικές μέρες είναι σε εξέλιξη βόρεια του κόλπου του Αγίου Νικολάου οι έρευνες του ιταλικού ερευνητικού πλοίου «Ievoli Relume» για την πόντιση καλωδίου, μετά την έκδοση σχετικής Navtex.

Στην περιοχή πλέει τουρκικό πολεμικό πλοίο ενώ από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φρεγάτα αλλά και ένα πλοίο του Λιμενικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα