ΑΘΗΝΑ
04:52
|
16.07.2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εκτόξευσε και άλλη ρουκέτα απόψε κατά των Ευρωπαίων εταίρων του, ζητώντας την επαναφορά της Ρωσίας στο G7.
Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε τα ανοίγματα προς τη Μόσχα ζητώντας την επιστροφή της Ρωσίας στην Ομάδα των πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών, εννοώντας τη σημερινή G7 που πριν χρόνια ήταν G8 καθώς συμμετείχε και η Μόσχα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως ήταν λάθος που η Μόσχα αποκλείστηκε μετά προσάρτηση της Χερσονήσου Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014. Και εξήγησε με το γνωστό παρορμητικό ύφος:

«Θα ήθελα πολύ να τους έχουμε πίσω. Νομίζω ότι ήταν λάθος
να τους πετάξουμε έξω. Κοιτάξτε, δεν τίθεται θέμα του να συμπαθείς ή όχι τη Ρωσία. Ήταν η G8…Είπα: Τι κάνετε; Το μόνο για το οποίο μιλάτε είναι η Ρωσία και θα έπρεπε να κάθετε στο τραπέζι. Νομίζω ότι ο Πούτιν θα ήθελε πολύ να επιστρέψει».

Στην Ομάδα των Επτά συμμετέχουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα