ΑΘΗΝΑ
06:34
|
25.06.2026
Ήττα από την Βίκινγκουρ με 2-1 για τον Παναθηναϊκό. Με τη νίκη έφυγε η Στεάουα Βουκουρεστίου από την Τούμπα.
Απομακρύνεται ο στόχος των 16 για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυό πολύ «φθηνά» γκολ δέχθηκε ο Παναθηναϊκόςτο βράδι της Πέμπτης στην Bolt Arena του Ελσίνκι γνωρίζοντας την ήττα από την ισλανδική Βίκινγκουρ με 2-1 στον πρώτο αγώνα των play off για τη είσοδο στους «16» του Conference League.

Οι Άτλασον στο 13’ και Βίλιαλμσον στο 58’ έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στους Ισλανδούς, με τον Ιωαννίδη να μειώνει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο πέναλτι. Οι «πράσινοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες και είχαν δοκάρι με τον Τετέ στο 82’, ενώ «έχασαν» από τραυματισμούς τους Μπακασέτα και Πάλμερ-Μπράουν, που είναι εξαιρετικά απίθανο να προλάβουν τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (20/2, 22:00) στο ΟΑΚΑ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΙΚΙΝΓΚΟΥΡ (Σόλβι Ότεσεν): Γιόνσον, Ιμπραχίμαγκιτς (84’ Άντρασον), Έκροθ (46’ Φιόλουσον), Θόρκεσλον, Άτλασον, Άγκναρσον (71’ Τζούριτς), Χαφστέινσον, Θράνταρσον (50’ Βίλιαμλσον)  Γκούντιονσον, Σιγκούρπαλσον, Ινγκιμούνταρσον. 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πάλμερ-Μπράουν (37’ λ.τρ. Φικάι), Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Σιώπης (66’ Τσέριν), Μαξίμοβιτς, Μαντσίνι (66’ Τετέ), Μπακασέτας (22’ λ.τρ. Σφιντέρσκι), Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ (66’ Ιωαννίδης).

Την ήττα γνώρισε και ο ΠΑΟΚ καθώς για δεύτερη φορά την τρέχουσα σεζόν και για την ίδια διοργάνωση, η Στεάουα Βουκουρεστίου κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα. Μετά το 1-0 του περασμένου Οκτώβρη, για τη League Phase, οι Ρουμάνοι επικράτησαν εκ νέου του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με 2-1, στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες για τα Play Off του Europa League.

Νίκη που ήρθε, μάλιστα, με ανατροπή στο σκορ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους για τη φάση των «16». Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να προηγήθηκαν με τον Μπουάνα Αλί Σαμάτα (21’) αλλά η αποβολή του Τάισον στο φινάλε του πρώτου μέρους και οι αλλαγές του πρώην αμυντικού του ΠΑΟΚ έφεραν τα πάνω-κάτω. Αντρέι Γκεοργκίτα (50’) και Γιαοκίμ Ντάουα (60’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, αλλά τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη (20/2, 19:45) στη «Νατσιονάλ Αρίνα» της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (40’ Κόλεϊ), Μπάμπα, Μεϊτέ (69’ Οζντόεφ), Σβαμπ (69’ Καμαρά), Πέλκας (61’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Σαμάτα (61’ Μπράντον).
ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ενγκεζάνα (46’ Ντάουα), Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Κίρικες (56’ Εντζούμα), Σουτ, Μικουλέσκου (46’ Γκεοργκίτα), Τσιζότι (83’ Στεφανέσκου), Τανάσε, Μπιρλιτζέα (68’ Αλχασάν).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους νοκ άουτ αγώνες του Μουντιάλ 2026, στη φάση των 32

Πέθανε στα 54 του ο Τάκης Γκώνιας- Βαρύ πένθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποιοι δρόμοι κλείνουν απόψε σε Αθήνα, Καλλιθέα λόγω του αγώνα δρόμου SNF Nostos

Μουντιάλ 2026: Αργεντινή, Γαλλία και Νορβηγία «πέταξαν» για τους «32»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα