ΑΘΗΝΑ
13:03
|
27.06.2026
Στα 5,94μ «πέταξε» ο κορυφαίος Έλληνας άλτης, στο μίτινγκ κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.
Βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο που ήταν στα 5,92μ. και το είχε σημειώσει το περασμένο Σάββατο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε, χθες Παρασκευή, στο μίτινγκ κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο, «πετώντας» στα 5,94 μέτρα, ο Εμμανουήλ Καραλής.

Με την επίδοση αυτή ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο που ήταν στα 5,92μ. και το είχε σημειώσει το περασμένο Σάββατο στο Λοτζ της Πολωνίας.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 5,55μ. και συνέχισε να περνά διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 5,70μ. και 5,85 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο στον αγώνα έμειναν δύο αθλητές: ο Καραλής και ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια στα 5,94μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα με δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 6,02 μέτρα που όπως όλα δείχνουν είναι ένας πολύ εφικτός στόχος. Ο Σουηδός ήταν αυτός που πήρε την πρώτη θέση στο μίτινγκ με 6,10 μ. και στη συνέχεια είχε δύο αποτυχημένα άλματα στα 6,27 μέτρα.

Στις υπόλοιπες εμφανίσεις της ημέρας στο μίτινγκ, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πήρε την πέμπτη θέση στον τελικό των 60 μ. τερματίζοντας σε 7.34. Λίγο νωρίτερα στον ημιτελικό του αγωνίσματος είχε κάνει μια πιο γρήγορη κούρσα καθώς είχε τερματίσει τρίτη στην σειρά της με 7.31. Την πρώτη θέση πήρε η Γερμανίδα Ρεμπέκα Χάας με 7.26. 
 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μουντιάλ 2026: Πρωτιές για Γαλλία και Βέλγιο, ιστορική πρόκριση για το Πράσινο Ακρωτήρι

Μουντιάλ-Ισημερινός: Εθνική αργία η 26η Ιουνίου μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Γερμανίας

Μουντιάλ 2026: Ξεκαθαρίζει το τοπίο στους ομίλους

Τι έδειξε το Μουντιάλ για την Τουρκία του Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα