Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εντάσσεται και επίσημα η Ράνια Θρασκιά.
Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης συναντήθηκε το πρωί σήμερα 17/2 με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στην πόλη.
Υπενθυμίζεται πως η Ράνια Θρασκιά εξελέγη στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2023. Ακολούθησε η ανεξαρτητοποίησή της στις 10 Δεκεμβρίου.
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Η κ. Θρασκιά εξελέγη με τις ψήφους των πολιτών που ψήφισαν τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, αγωνίζονται για τα ιδανικά της Αριστεράς και θέλουν πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει την ένταξη της Ράνιας Θρασκιά στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την προσχώρηση Θρασκιά στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ – https://t.co/ZS825x5Bsh
— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) February 17, 2025
Η κ. Θρασκιά εξελέγη με τις ψήφους των πολιτών που ψήφισαν τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, αγωνίζονται για τα ιδανικά της Αριστεράς… pic.twitter.com/SWV729SPbB
Αρχικά, με την αναιτιολόγητη ανεξαρτητοποίησή της, συνέβαλε στην αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας στερώντας από το κόμμα που ψήφισε ο λαός, τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τώρα προσχωρεί χωρίς κανένα ιδεολογικό πλαίσιο ή υπόβαθρο σε άλλο κόμμα εξυπηρετώντας ακούσια και τις εσωτερικές του διευθετήσεις, αναφέρει και καταλήγει: Εξόχως προβληματική συμπεριφορά και παράδειγμα προς αποφυγήν και για την ίδια και για τον πολιτικό υποδοχέα της, που έτσι νομιμοποιεί την για πρώτη φορά απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταπολιτευτικά.
