ΑΘΗΝΑ
08:32
|
26.06.2026
Χείρα βοηθείας στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έτεινε ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το Κίεβο δέχεται καταιγιστικά πυρά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χείρα βοηθείας στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έτεινε για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια συγκυρία που το Κίεβο δέχεται καταιγιστικά πυρά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον Ντόναλντ Τραμπ και το περιβάλλον του να συναινέσει σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο αμερικανικής κατασκευής.

Όπως έγινε γνωστό, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα, Σάββατο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από την έναρξη του πολέμου και οι μηχανές έχουν πάρει «φωτιά» για την εξεύρεση ενός σημείου ισορροπίας στις σχέσεις ΗΠΑΡωσίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον Ζελένσκι όσα είπε και στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Blooberg, ότι δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία χωρίς συμμετοχή της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας ότι εναπόκειται στο Κίεβο να αποφασίσει ένα αποδεκτό για αυτό, ειρηνευτικό πλαίσιο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Ζελένσκι ότι θα συμμετάσχει τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, στην τηλεδιάσκεψη ηγετών που οργανώνει το Κίεβο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι έδειξε το Μουντιάλ για την Τουρκία του Ερντογάν

Ιρανικά πυρά στο πλοίο Ever Lovely που προσπάθησε να περάσει δίχως συνεννόηση

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσφεύγει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Επτά πρώτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά του λαγοκέφαλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα