ΑΘΗΝΑ
17:13
|
24.06.2026
Η συνάντηση των ηγετών ΗΠΑ και Βρετανίας στον Λευκό Οίκο γίνεται στο φόντο έντονης κινητικότητας στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία.
Από την αποψινή συνάντηση Τραμπ-Στάρμερ στον Λευκό Οίκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αντίθεση με την προ λίγων ημερών επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που έτυχε «χλιαρής» υποδοχής στην Ουάσιγκτον, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έφθασε απόψε στον Λευκό Οίκο βρίσκοντας τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να τον περιμένει στο κατώφλι.

Αμερικανός δημοσιογράφος δεν άφησε την ευκαιρία και ρώτησε τον Πρόεδρο Τραμπ εάν είναι εφικτή μία ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία. «Ναι, μπορούμε» απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ και στη συνέχεια συνόδευσε στα ενδότερα τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις εντός ΝΑΤΟ, τις διεργασίες για πιθανή ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία, αλλά και τις ζυμώσεις που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ Ουάσιγκτον-Μόσχας για εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Η συνάντηση αναμένεται να κρατήσει περίπου μία ώρα και στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) οι ηγέτες ΗΠΑ και Βρετανίας αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Λίγες μέρες πριν φθάσει στην Ουάσιγκτον ο Κιρ Στάρμερ παρουσίασε σχέδιο για αύξηση των βρετανικών αμυντικών δαπανών στο 2,5% του ΑΕΠ από το 2027. Αναχωρώντας νωρίτερα από το Λονδίνο για την Ουάσιγκτον ο Κιρ Στάρμερ  δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος ότι θέλει να ζητήσει από τον Αμερικανό Πρόεδρο «εγγυήσεις ασφαλείας» για «βιώσιμη λύση» στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν ήταν η διακήρυξη ήττας της Αμερικής, λέει ο Γκαλιμπάφ

Γάζα: Προειδοποίηση για «σιωπηλό λιμό» λόγω μείωσης των παραδόσεων βοήθειας

Υπερψηφίστηκε το ψηφιακό ευρώ στο Ευρωκοινοβούλιο

Έφυγε από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Αθανάσιος Παπανικολάου-Δεύτερη αποχώρηση εντός ωρών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα