ΑΘΗΝΑ
08:33
|
04.06.2026
Το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης εξετάζει μια συμφωνία για την ένταξη της χώρας στη Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS (NDB).
Η BRICS New Development Bank λειτουργεί από το 2015
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης εξετάζει μια συμφωνία για την ένταξη της χώρας στη Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS (NDB), αναφέρει η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη τη ρωσική πρεσβεία στο Μοντεβιδέο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η λατινοαμερικανική χώρα δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στους BRICS ως κράτος μέλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση του προέδρου της Ουρουγουάης σκοπεύει να χρησιμοποιήσει δάνεια της NDB για τη χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης υποδομών στους τομείς της εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας, καθώς και του κυβερνοχώρου.

Η BRICS New Development Bank λειτουργεί από το 2015. Τα αρχικά μέλη της ήταν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική. Το Μπαγκλαντές και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσχώρησαν σε αυτό το 2021 και η Αίγυπτος το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ήττα Όρμπαν φέρνει τις Ουκρανία-Μολδαβία στο κατώφλι της Ε.Ε.

Λαβρόφ: «Σύντροφε Ραούλ, χρόνια πολλά»

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν να εφαρμοστεί η εκεχειρία αν η Χεζμπολάχ σταματήσει τις επιθέσεις

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα