ΑΘΗΝΑ
21:02
|
23.06.2026
Δασμούς σε προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αθλητικό εξοπλισμό και αντικείμενα από χυτοσίδηρο που παράγονται στις ΗΠΑ επιβάλει ο Καναδάς.
Ο Καναδάς επιβάλει ανταποδοτικούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, απαντώντας στους «αδικαιολόγητους και παράλογους» δασμούς που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Καναδάς θα επιβάλει από αύριο νέους, ανταποδοτικούς δασμούς σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα, ως απάντηση στους «αδικαιολόγητους και παράλογους» δασμούς που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Ντομινίκ Λεμπλάν, είπε ότι οι δασμοί, ύψους 25%, θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης και αφορούν προϊόντα συνολικής αξίας 29,8 δισ. δολαρίων Καναδά (περίπου 18 δισ. ευρώ).

Οι ανταποδοτικοί δασμοί αφορούν προϊόντα χάλυβα αξίας 12,6 δισ. δολαρίων και αλουμινίου αξίας 3 δισ., καθώς επίσης και άλλα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αθλητικό εξοπλισμό και αντικείμενα από χυτοσίδηρο.

Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑΚαναδά σημειώνεται ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ετοιμάζεται να παραδώσει αυτήν την εβδομάδα την εξουσία στον διάδοχό του, τον Μαρκ Κάρνι, τον νέο ηγέτη των Φιλελευθέρων.

Την Δευτέρα, ο Κάρνι είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει με τον Τραμπ μέχρι να ορκιστεί πρωθυπουργός. Ο Τραμπ ανέφερε και πάλι στις αναρτήσεις του ότι θέλει ο Καναδάς να γίνει «η αγαπημένη μας 51η Πολιτεία» των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν συζητάμε για τους ιρανικούς πυραύλους, ξεκαθαρίζει ο Πεζεσκιάν

Παραβιάσεις και παραβάσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο

Επιχείρηση απομάκρυνσης 11.000 ναυτικών από τα Στενά του Ορμούζ

Αρμαγεδδών υπογεννητικότητας κλείνει ή συγχωνεύει δεκάδες Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα