ΑΘΗΝΑ
00:41
|
16.07.2026
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετέβη σε κέντρο ελέγχου του ρωσικού στρατού της περιφέρειας Κουρσκ.
Ο Πούτιν στο Κουρσκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κέντρο ελέγχου του ρωσικού στρατού στο Κουρσκ της Δυτικής Ρωσίας επισκέφθηκε νωρίτερα απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τις νικηφόρες επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων έναντι του ουκρανικού στρατού.

Εκεί ο πρόεδρος Πούτιν άκουσε αναφορά από τον επιτελάρχη του ρωσικού στρατού, στρατηγό Βαλέρι Γερασίμοφ, που του εξήγησε ότι όλα τα ουκρανικά στρατεύματα στο Κουρσκ είναι περικυκλωμένα από τις ρωσικές δυνάμεις. «Οι Ουκρανοί στρατιώτες, βλέποντας ότι ήταν μάταιο να συνεχίσουν την αντίσταση, άρχισαν να παραδίδονται και 430 αιχμαλωτίστηκαν» είπε ο Γκεράσιμοφ, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

Από τη μεριά του ο Ρώσος ηγέτης τόνισε πως θα πρέπει να απελευθερωθούν σύντομα και πλήρως όλες οι περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας του Κουρσκ επισημαίνοντας πως τα στρατεύματα που αιχμαλωτίστηκαν θα αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες, λόγω των εγκλημάτων που διέπραξαν σε βάρος Ρώσων πολιτών από την έναρξη της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπολύθηκε στις 6 Αυγούστου του 2024, με τη βοήθεια συμμάχων του Κιέβου και έκτοτε διατηρούσε στρατεύματα.

Νωρίτερα σήμερα,  ανακοίνωση του ρωσικού στρατού ανέφερε πως ελέγχει πλέον μεγάλο μέρος της στρατηγικής πόλης Σούντζα της περιφέρειας Κουρσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα