ΑΘΗΝΑ
00:36
|
12.07.2026
Η επιστροφή Μπεν Γκβιρ στο υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας ενισχύει κυβερνητικά τον Νετανιάχου και προμηνύει κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε τον επαναδιορισμό του Μπεν Γκβιρ στο υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να επανέλθει στο υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας και στο κυβερνητικό σχήμα ο ακροδεξιός πολιτικός, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

Ο Μπεν Γκβιρ, μέχρι πρότινος υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, και δύο άλλοι υπουργοί του εθνικιστικού, θρησκευτικού κόμματος Otzma Yehudit (Εβραϊκή Δύναμη) ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους στις 19 Ιανουαρίου, καταγγέλλοντας τη «σκανδαλώδη» συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς, η οποία τέθηκε σε ισχύ εκείνη την ημέρα.

«Το Λικούντ και η Εβραϊκή Δύναμη συμφώνησαν στην επιστροφή του κόμματος (Εβραϊκή Δύναμη) και των υπουργών του στην κυβέρνηση», ανέφεραν τα δύο κόμματα σε ανακοίνωσή τους. Η επιστροφή του Μπεν Γκβιρ θα ενισχύσει την κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία με την αποχώρηση των ακροδεξιών είχε μείνει με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μια επιστροφή που προμηνύει κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα μετά και τις νέες απειλές Νετανιάχου κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και του Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα