ΑΘΗΝΑ
14:24
|
11.06.2026
Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε πως οι συνομιλίες του Σαββάτου θα γίνουν στη Ρώμη (μέχρι νεοτέρας...).
Ρώμη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΠΑ και Ιράν αδυνατούν να αποφασίσουν ακόμη και για τον χώρο συνάντησης των αξιωματούχων τους κατά τον δεύτερο γύρο διαπραγμάτευσης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα το Μεγάλο Σάββατο, 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, η νεότερη εκδοχή φέρει ως τόπο πραγματοποίησης των συνομιλιών όχι το Ομάν αλλά την Ιταλία.

Η ιρανική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε τη σχετική είδηση επισημαίνοντας πως «ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Ιράν-ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη… και το υπουργείο Εξωτερικών του Ομάν θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες».

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (ανάμεσά τους και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι) είχαν προχτές δηλώσει πως ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα γινόταν στη Ρώμη. Αυτό είχε διαψευστεί στη συνέχεια από το Ιράν που ανέφερε ως τόπο συνάντησης το Ομάν.

Σήμερα, υπήρχε, νεότερη «διορθωτική» ανακοίνωση με την οποία όπως προαναφέραμε ορίζεται η Ρώμη ως τόπος συνάντησης με τη μεσολάβηση διπλωματών του Ομάν.

Ο πρώτος γύρος είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο Σάββατο, 12 Απριλίου, στο υπουργεί Εξωτερικών του Ομάν στην πρωτεύουσα της χώρας, Μουσκάτ, ανάμεσα στον Αμερικανό απεσταλμένο, Στιβ Γουίτκοφ, και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πλήγμα για τον Κιρ Στάρμερ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας, Τζον Χίλι

Μήνυμα Γεραπετρίτη προς Άγκυρα: Οι μονομερείς οριοθετήσεις δεν έχουν καμία νομική ισχύ  

Κατάθεση Σαμαρά στη δίκη για την υπόθεση Βαλυράκη: «Ήταν μία βίαιη δολοφονία»

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Διδασκάλου από τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτισμού-«Επιδημία», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα