Την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση με 11%, καθώς τα ποσοστά της Πλεύσης Ελευθερίας πέφτουν κατά 1,7% και την κατατάσσουν στην τρίτη θέση με 11%, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Interview (24-28 Απριλίου)για το politic.gr.
Στην πρώτη θέση παραμένει η Νέας Δημοκρατίας με 24,3%, ενισχυμένη κατά 2% μετά από μήνες φθοράς αλλά πολύ μακριά από το 41% των τελευταίων εκλογών, ενώ ακολουθούν με σχεδόν αμετάβλητα ποσοστά η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ στο 8% και 7% αντίστοιχα, ΣΥΡΙΖΑ (4%), Κίνημα Δημοκρατίας (3,9%), Φωνή Λογικής (3,4%), ΜέΡΑ25 (3,4%) και ΝΙΚΗ (3,2%).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξάνεται κατά 2,1 μονάδες (Μάρτιος: 11,1% – Απρίλιος: 13,2%), επιβεβαιώνοντας ότι η κοινωνία παραμένει σε αναζήτηση εναλλακτικής.
Όσο αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για συνταξιούχους και ενοικιαστές το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα συντριπτικό 69% πιστεύει πως πρόκειται για χρήματα που προέκυψαν από την υπερφορολόγηση και το 77% απαντά πως δεν ωφελήθηκε από κάποιο κυβερνητικό μέτρο.

Όσο αφορά τα πρόσωπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29,7% στην εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά η καυτή ανάσα του «κανένα» παραμένει στην πλάτη το με 27,3%. Ακολουθούν πολύ μακριά Ζωή Κωνσταντοπούλου (9,4%), Νίκος Ανδρουλάκης(7,7%), Κυριάκος Βελόπουλος (6,3%) και Δημήτρης Κουτσούμπας (5,2%)
