ΑΘΗΝΑ
03:31
|
15.07.2026
Ένας από τους 10 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι από σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης.
Κ. Χατζηδάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) εξελέγη σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, με 328 ψήφους στο πλαίσιο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Ωστόσο, ο Κωστής Χατζηδάκης μοιράζεται τη «θέση» αυτή με άλλα εννιά άτομα: τον Petteri Orpo από την Φιλανδία, τον (ΥΠΕΞ της Ιταλίας) Antonio Tajani, τον Γερμανό David MCallister, τον Ρουμάνο Siegfried Muresan, τον Πολωνό Andrzej Halicki, την Κροάτισσα Dubravka Suica, τον Αυστριακό Magnus Brunner, την Ιρλανδή Mairead MCGuinness, και τον Πορτογάλο Paulo Rangel.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανέφερε:

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την εκλογή μου σε θέση Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος! Όχι μόνο διότι επανασυνδέομαι πιο στενά με τις Βρυξέλλες μετά από 18 χρόνια. Αλλά και διότι η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά από 20 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα