ΑΘΗΝΑ
06:08
|
24.07.2026
Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα επαναλειτουργίας της Σχολής Χάλκης μετά τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Γεραπετρίτης και Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωση που έκανε μετά τη συνάντησή του σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επαναλειτουργήσουν η Σχολή της Χάλκης, και η Σχολή Μαρασλή.

«Είχα σήμερα την ιδιαίτερη τιμή να γίνω δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ιδιαιτέρως στην Πατριαρχική Αστική Σχολή Μαρασλή, η οποία ανακαινισμένη, αποτελεί ένα πραγματικό σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η ευχή μας είναι κάποια στιγμή να επαναλειτουργήσει ως εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό κέντρο της Πολίτικης Ρωμιοσύνης, με παιδαγωγούς και με μαθητές» ανέφερε ο Γεραπετρίτης, προσθέτοντας:

«Είχα μια μακρά και εξαιρετικά ωφέλιμη κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Πατριάρχη. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα ζητήματα που αφορούν την Ομογένεια, την Ελληνική Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να συζητήσουμε τα θέματα τα οποία αφορούν και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Η ελπίδα μας είναι στο μέλλον να επαναλειτουργήσει. Θα πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σύμβολο οικουμενικότητας, ανεκτικότητας και πολιτισμού».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «η Ελληνική Πολιτεία θα στέκεται πάντοτε αρωγός στη δράση αλληλεγγύης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία στηρίζει όχι μόνο την Ορθοδοξία, αλλά και τις μεγάλες κοσμοθεωρητικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι οποίες οφείλουν σε μια τόσο ταραγμένη περίοδο για τον κόσμο να διέπουν τις ανθρώπινες και τις διακρατικές σχέσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Ιστορικό πλήγμα για την Καθολική Εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο: Συμβιβασμός 395 εκ. δολαρίων για την κακοποίηση ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα