Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να επιστρέψει στον τελικό του Basketball Champions League για πρώτη φορά από το 2020 και να διεκδικήσει το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της, γνωρίζοντας το βράδυ της Παρασκευής την ήττα με 71-65 από την κάτοχο του τίτλου Μάλαγα, στον ημιτελικό που διεξήχθη στην SUNEL Arena.
Η ΑΕΚ έμεινε σε απόσταση αναπνοής στα δύο πρώτα δεκάλεπτα έχοντας χωρίς πόντους τους Χέιλ και Χαμπ, για να «υπογράψουν» σερί 8-0 οι Γκόλντεν, Χέιλ, Χαμπ και Γκρέι στην 3η περίοδο και να προσπεράσει με +7 (51-44). Όμως, παρά τους 19 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ του Γκραντ Γκόλντεν, τα λάθη των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα και οι 5 σερί πόντοι του Κέντρικ Πέρι στα τελευταία λεπτά έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Ανδαλουσίας.
Αύριο Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον «μικρό» τελικό την κάτοχο δύο τίτλων BCL, Τενερίφη, ενώ στις 10 το βράδυ η Μάλαγα θα διεκδικήσει τον τίτλο στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Γαλατασαράι.
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Γκρέι 10, Σκορδίλης, Χαμπ 6, Φλιώνης, Μπράις 9, Κουζμίνσκας 5, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου 2, Γκόλντεν 19, Τάκερ 5, Χέιλ 9 (1)
ΜΑΛΑΓΑ (Ίμπον Ναβάρο): Πέρεθ 10, Οσετκόφσκι 14 (2), Μπαλτσερόφσκι, Καλινόσκι 5 (1), Τέιλορ 7, Μπαρέιρο 5 (1), Ντίαθ 4 (1), Κάρτερ 5 (1), Τιλί, Κράβις 8, Πέρι 10 (2), Σίμα 3.
