ΑΘΗΝΑ
17:08
|
11.06.2026
Η ελληνο-αμερικανική άσκηση Stolen Cerberus XΙΙ γίνεται πάνω από δέκα χρόνια υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.
Από την ελληνοαμερικανική άσκηση σε Αττική και Σκύρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοινώθηκε σήμερα η ολοκλήρωση πρόσφατης στρατιωτικής άσκησης μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επίλεκτων δυνάμεων με την ονομασία «Stolen Cerberus XII».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 28 Απριλίου ως και τις 8 Μαΐου στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, προσωπικό της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ, καθώς και μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό της 37th Airlift Squadron (της 86th Airlift Wing) με 3 αεροσκάφη MC-130J.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε Αττική και Σκύρο.

Στη διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα αεροπορικής συνεργασίας, ρίψης εφοδίων, εκκένωσης τραυματιών (Medical Evacuation – MEDEVAC), και άλματα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα, που συνέβαλαν στη βελτίωση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25%

Νέο σκάνδαλο με πρώην σύμβουλο του Νετανιάχου για διαρροή πληροφοριών

Το Ιράν υπόσχεται «κόλαση» μετά τις αμερικανικές επιδρομές (upd)

Ελλάδα 2.0 στο Θριάσιο: Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στην Παθολογική Κλινική 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα