ΑΘΗΝΑ
09:11
|
14.07.2026
Κοινή ανακοίνωση για τις προσπάθειες σπασίματος της ισραηλινής πολιορκίας της Γάζας εξέδωσαν τρεις οργανώσεις.
Προσπάθειες που αποσκοπούν στον τερματισμό της πολιορκίας που έχει επιβληθεί στη Γάζα καταβάλλουν οργανώσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κατευθυνόμαστε προς την Γάζα: Από στεριά, θάλασσα και αέρα», δηλώνουν με κοινή τους ανακοίνωσή τους το «Χερσαίο Κομβόι για το Σπάσιμο της Πολιορκίας της ΓάζαςSumud», η «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα» (μια διεθνής πρωτοβουλία που περιλαμβάνει 25 αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο) και ο «Συνασπισμός του Στόλου της Ελευθερίας» (ο συνασπισμός Freedom Floatila, πλοιάριο του οποίου δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά της Μάλτας).

Οι τρεις συλλογικότητες «ανακοινώνουν από κοινού τις συντονισμένες προσπάθειές τους για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στον τερματισμό της πολιορκίας που έχει επιβληθεί στη Γάζα. Έχουμε συστήσει μια Κοινή Επιτροπή Συντονισμού, η οποία περιλαμβάνει αρκετές άλλες διεθνείς πρωτοβουλίες και οργανισμούς, με στόχο την παρακολούθηση και τον συντονισμό των προγραμματισμένων κινήσεων προς τη Γάζα στα μέσα Ιουνίου».

Όπως αναφέρουν οι τρεις συλλογικότητες στην ανακοίνωση:

«Καλούμε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές τις πρωτοβουλίες, προκειμένου να σπάσουν αυτή την άδικη πολιορκία και να σταθούν αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό.

Ας σπάσουμε την πολιορκία της Γάζας — από ξηρά, θάλασσα και αέρα!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα