Το «χαστούκι» ή «μπουνιά» της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας στον σύζυγό της και πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν κατά την άφιξή τους στο Ανόι του Βιετνάμ έγινε viral. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν εκτενώς όχι τόσο με το ίδιο το συμβάν όσο με τη νέα απόπειρα του Ελιζέ να συγκαλύψει την υπόθεση λέγοντας και πάλι ψέματα. Αρχικά η γαλλική προεδρία υιοθέτησε την πολιτική της άρνησης και της επινόησης ενόχων στα deep fake και στον ρωσικό δάκτυλο.


Στη συνέχεια κατάλαβε ότι εκτίθεται και παραδέχθηκε ότι ο «διαπληκτισμός» ήταν αληθινός χαρακτηρίζοντάς τη μια «στιγμή χαλάρωσης!». Με λίγα λόγια το Ελιζέ τα έκανε σαλάτα και δικαίως ακολούθησε το τρολάρισμα στα ΜΚΔ:
Victoire par KO !#Chibritte #MacronLaHonte #BrigitteMacron #Manu #Vietnam #Bribri #Brizitte #Brigitte pic.twitter.com/eW9hdBNgKE
— ValPlex (@plexy91) May 26, 2025
Dans la vie ne jamais confondre théorie et pratique. 😂😂😂#macron #gifle #Brigitte pic.twitter.com/ERK6WXmoEY
— Salim Laïbi – LLP (@LLP_Le_Vrai) May 26, 2025
Merci pour ce moment Mr Macron 😂#macron #gifle #Brigitte #brizitte pic.twitter.com/OiJabe8eQb
— Li Jing 💹 (@LiSpamli) May 26, 2025
Liberté, Égalité, Complicité #Macron #Brigitte pic.twitter.com/K2U7ECl7eK
— 50_sfumature_di_cattiveria (@StefanoBusani) May 26, 2025
Και φυσικά και από τη Μόσχα δια στόματος Ζαχάροβα.
«Αυτό που είναι ενδιαφέρον δεν είναι αυτό (σ.σ. το βίντεο με το στιγμιότυπο στο Ανόι) αλλά τι θα επινοήσει αυτή τη φορά το Ελιζέ για να καλύψει αυτό το νέο ‘σκάνδαλο Εμανουέλ’», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Maria Zakharova:
— Zlatti71 (@Zlatti_71) May 26, 2025
“Footage has gone viral around the world showing Macron receiving a right hook from his wife upon disembarking the presidential plane in Hanoi.
But the interesting part isn’t the slap itself — it’s what the Élysée Palace will come up with this time to cover up… pic.twitter.com/ebOrurJNpc
Τι θα είναι αυτή τη φορά; Η Πρώτη Κυρία ήθελε να φτιάξει το κέφι του συζύγου της χαϊδεύοντάς τον απαλά στο μάγουλο, αλλά δεν υπολόγισε σωστά τη δύναμή της; Του έδωσε ένα μαντήλι, αλλά αστόχησε;”συνέχισε με δόση ειρωνείας η Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο Telegram. Η πρότασή μου: ίσως ήταν το χέρι του Κρεμλίνου; είπε.
Mais c'était pas les Russes alors ?!?? 🙇#JeDemande 🤷#Macron #Elysee #Brigitte #BaffeDeBrigitte https://t.co/c96SobRkPx pic.twitter.com/ewhZKy8Xb0
— Captain Merrill Stubing (@7IM37) May 26, 2025
