ΑΘΗΝΑ
09:30
|
02.07.2026
Οι πέντε νέες χώρες θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας για δύο χρόνια με τη θητεία τους να ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2026.
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μπαχρέιν, την Κολομβία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Λετονία και τη Λιβερία εξέλεξε απόψε η Γενική Συνέλευση στη θέση μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διετή θητεία που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2026.

Το Μπαχρέιν έλαβε 186 ψήφους, η ΛΔ Κονγκό 183, η Λιβερία 181, η Κολομβία 180 και η Λετονία 178.

Οι παραπάνω χώρες παίρνουν τη σκυτάλη από την Αλγερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Νότια Κορέα, τη Γουιάνα και τη Σλοβενία.

Οι έδρες είθισται να κατανέμονται σε περιφερειακές ομάδες. Ωστόσο, ακόμη κι όταν μια χώρα είναι υποψήφια χωρίς αντίπαλο από το γκρουπ της, απαιτείται να εξασφαλίσει την υποστήριξη τουλάχιστον των 2/3 της Γενικής Συνέλευσης.

Το βράδυ της Δευτέρας, 2 Ιουνίου, η τέως υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, εξελέγη πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ήταν η μοναδική υποψήφια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα