Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε η ηθοποιός, Κατερίνα Γιουλάκη. Μια ηθοποιός με μεγάλη σταδιοδρομία στα χρόνια του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου, στα καλά χρόνια της τηλεόρασης και φυσικά στο θέατρο.
Η Κατερίνα Γιουλάκη γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και το πραγματικό της όνομα ήταν Κατερίνα Γιουβαρλάκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι το 1959 με το θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου και το έργο «Η κυρία του κυρίου».
Είχε γίνει κυρίως γνωστή από κωμικούς ρόλους στον κινηματογράφο και αργότερα στην τηλεόραση. Αξίζει να επισημανθεί η εμφάνισή της στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τη σειρά «Η κοκορόμυαλη», στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με τη σειρά «Τα λιονταράκια του κυρ-Ηλία» και «Η κυρία μας».
Σταθμός της καριέρας αποτελεί η σειρά του Mega το «Ρετιρέ», όπου υποδύθηκε την Κατερίνα Σοφιανού.
Το 1996 τιμήθηκε με το Βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του χώρου και του κοινού.
