ΑΘΗΝΑ
16:21
|
24.06.2026
Οι Χούθι της Υεμένης χτύπησαν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ με έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο.
Το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο κεντρικό Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Χούθι της Υεμένης χτύπησαν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ με έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο, δήλωσε ο Γιαχιά Σαρί, εκπρόσωπος της ομάδας, μεταδίδει το TASS.

«Οι πυραυλικές δυνάμεις <…> διεξήγαγαν στρατιωτική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας χτύπησαν το αεροδρόμιο Λοντ <…> με έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο τύπου Palestine-2», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah, που ελέγχεται από τους Χούθι, χρησιμοποιώντας ένα άλλο όνομα για το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Σαρί, η επιχείρηση «πέτυχε τον στόχο της» και το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις.

Την νύχτα της Κυριακής, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη. Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ενεργοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Προειδοποίηση για «σιωπηλό λιμό» λόγω μείωσης των παραδόσεων βοήθειας

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης για τα Προσφυγικά από την Ένωση Ενοικιαστών/τριών Θεσσαλονίκης

Σε πανικό ο Νετανιάχου για τη συμφωνία για τον Λίβανο, λέει το Κανάλι 12

Τρεις Παλαιστίνιοι έφηβοι νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα