ΑΘΗΝΑ
23:13
|
07.06.2026
Σκίτσα για τον θρύλο τον «πρίγκιπα του Σκότους», Όζι Όσμπορν που έχει μετά θάνατον διχάσει το ελληνικό διαδίκτυο για τον φιλοσιωνισμό του.
Όζι Όσμπορν: 1948-2025
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 76 ετών απεβίωσε ο θρύλος της χέβι μέταλ μουσικής και frontman των Black Sabbath, Όζι Όσμπορν. Ο επονομαζόμενος «πρίγκιπας του Σκότους» έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον και είχε μιλήσει δημόσια για τη διάγνωσή του σε μια φορτισμένη συνέντευξη μαζί με τη σύζυγό του Σάρον, το 2020.

Η είδηση του θανάτου του έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου επανενώθηκε με τους Black Sabbath και πραγματοποίησε μια τεράστια αποχαιρετιστήρια συναυλία για τους θαυμαστές του στο Μπέρμιγχαμ.

Η είδηση του θανάτου του στην Ελλάδα συνοδεύτηκε από μια έντονη αντιπαράθεση (beef) στο διαδίκτυο για τη φιλοσιωνιστική στάση του εκλιπόντα απέναντι στο Ισραήλ με πολλούς να ζητούν τον αφορισμό του και τη συνολική ακύρωση της μουσικής σταδιοδρομίας και κληρονομιάς του. Εμείς παραθέτουμε την πιο ψύχραιμη ανάρτηση της συνεργάτιδας μας, Μίκας Αγραφιώτου στο Facebook:

… αλλά και τρία σκίτσα που θυμούνται από τον Όσμπορν τη θρυλική στιγμή που φέρεται να δάγκωσε επί σκηνής μια νυχτερίδα και τώρα στον Παράδεισο φοβούνται μην τυχόν συμβεί το ίδιο με τα… περιστέρια!

Του Tom Stiglich (ΗΠΑ)

Του Marian Kamensky (Αυστρία)

Του Paolo Calleri (Γερμανία)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαρζάν Σατραπί: 1969-2026

Σκιτσογράφοι από διάφορα σημεία του κόσμου αποχαιρετούν την Ιρανογαλλίδα καλλιτέχνιδα με σκίτσα εμπνευσμένα από το «Περσέπολις» και τους αγώνες της.
ΣΥΝΑΦΗ

Μαρζάν Σατραπί: 1969-2026

Surfin’ USA

Αριστερή… παραζάλη

Το Μποφόρ έπεσε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα