Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις, τις περιφερειακές εξελίξεις σε Γάζα και Ουκρανία και η ανάπτυξη των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Συζητήθηκε, επίσης, η αμοιβαία βούληση περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων, τόσο διμερώς όσο και πολυμερώς, μέσω σχημάτων όπως το 3+1 με τη συμμετοχή της Κύπρου και του Ισραήλ.
Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση στη Λιβύη ανταλλάσσοντας απόψεις για την περιοχή.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής διαδικασίας, που θα οδηγήσει τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές και θα την απαλλάξει από ξένη παρουσία και επιρροές, η υποχρέωση καθολικού σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου σε σχέση με την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και η ανάγκη ελέγχου των παράνομων μεταναστευτικών ροών.
