ΑΘΗΝΑ
07:18
|
10.06.2026
Σε τροπολογία που θεσπίζει ακαταδίωκτο για την προσωρινή διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
«Ποιος ο σκοπός της συγκεκριμένης τροπολογίας;» ρωτά η Κουμουνδούρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τροπολογία που θεσπίζει ακαταδίωκτο για την προσωρινή διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και πέρασε εμβόλιμα στο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης τροπολογίας, ενώ αναρωτιέται εάν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα του ΟΠΕΚΕΠΕ ή ακολουθεί το δόγμα «βλέποντας, κουκουλώνοντας και κάνοντας;».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Με εμβόλιμη τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων προβλέφθηκαν τα ακόλουθα:

«Κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, τις αρμοδιότητες του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), ασκεί προσωρινά ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), παράλληλα με τα καθήκοντα της θέσης του… Κατά την εφαρμογή της παρούσας, για την πειθαρχική, ποινική και αστική ευθύνη του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. έναντι του Δημοσίου εξακολουθεί να εφαρμόζεται αποκλειστικά το πλαίσιο του άρθρου 33 του ν. 4389/2016 (Α΄ 94)».

Το δε άρθρο 33 προβλέπει «Ο Διοικητής, οι Υποδιοικητές, ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και οι υπάλληλοι της Α.Α.Δ.Ε. δεν εξετάζονται, δεν διώκονται και δεν υπέχουν ποινική ευθύνη για αιτιολογημένη γνώμη ή εισήγηση ή πρόταση που διατύπωσαν ή απόφαση που εξέδωσαν ή παράλειψή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός από την περίπτωση που έπραξαν με δόλο ή με σκοπό να προσπορίσουν στον εαυτό τους ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος ή να βλάψουν το Δημόσιο ή άλλον κατά τα οριζόμενα στις εκάστοτε εφαρμοστέες ποινικές διατάξεις…».

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση παρέχει ασυλία στην προσωρινή διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Ποιος ο λόγος

Μετά τη σπουδή της κυβέρνησης να κλείσει άρον – άρον τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τη βιαστική και ανοργάνωτη μεταφορά του στη ΑΑΔΕ, έρχεται τώρα η συγκεκριμένη διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο και μάλιστα τη στιγμή που τα δημοσιεύματα μιλούν για νέα δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέα, με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και αποκαλυπτικά στοιχεία.

Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαφθοράς, την καλούμε να απαντήσει ξεκάθαρα:

Ποιος ο σκοπός της συγκεκριμένης τροπολογίας;

Ποιος ο λόγος θέσπισης ακαταδίωκτου για μια προσωρινή διοίκηση η οποία προφανώς δεν φέρει ευθύνη για όσα προηγήθηκαν;

Υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα του Οργανισμού; Ή ακολουθούμε το δόγμα βλέποντας, κουκουλώνοντας και κάνοντας;

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη συγκάλυψη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου

Νέα Εποχή, Νέο Κόμμα

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα