ΑΘΗΝΑ
15:43
|
05.06.2026
Οι ειδικές υπηρεσίες αρκετών χωρών χρηματοδοτούν διαμαρτυρίες στη Σερβία, δαπανώντας 4 δισ. δολάρια για αυτό, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ειδικές υπηρεσίες αρκετών χωρών χρηματοδοτούν διαμαρτυρίες στη Σερβία, δαπανώντας 4 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως μεταδίδει το TASS.

«Τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί για την καταστροφή του κράτους. Ο κύριος διοργανωτής των έγχρωμων επαναστάσεων προέρχεται από έξω. Αυτοί είναι υπάλληλοι διαφόρων ειδικών υπηρεσιών και το κάνουν αυτό από διάφορες χώρες», δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξή του στο TV Informer.

Εξήγησε ότι έπρεπε να παραμείνει σιωπηλός πριν, επειδή κάτι τέτοιο θα παραβίαζε την ουδετερότητα της Σερβίας απέναντι στους πιθανούς υποκινητές των διαμαρτυριών. Ωστόσο, σημείωσε ότι «αυτές οι χώρες γνωρίζουν ότι γνωρίζουμε τι κάνουν».

Προηγουμένως, ο Βούτσιτς ανέφερε ότι 9.380 άτομα συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα στις 5 Σεπτεμβρίου, με περισσότερους από 7.000 να συγκεντρώνονται στο Νόβι Σαντ. Σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο, τα πιο σοβαρά περιστατικά έλαβαν χώρα εκεί: μια ομάδα ανθρώπων με κουκούλες προσπάθησε να καταλάβει τη φιλοσοφική σχολή του τοπικού πανεπιστημίου, αλλά η αστυνομία απέτρεψε αυτή την απόπειρα.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα, η πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όχι μόνο υποστηρίζουν τις μη εξουσιοδοτημένες διαμαρτυρίες, αλλά συμμετέχουν και προσωπικά σε αυτές. Σημείωσε ιδιαίτερα την παρουσία στο Νόβι Σαντ του νομοθέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ράσμους Νόρντκβιστ από τη Δανία και της Βούλα Τσέτσι, συμπροέδρου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος από την Ελλάδα, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις δηλώσεις τους σχετικά με το κράτος δικαίου υποκριτικές, ενώ υποστήριξαν αναρχικές ενέργειες στη Σερβία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχόλιο Ράμα για το επενδυτικό σχέδιο του ζεύγους Κούσνερ-Τραμπ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στον Κουβανό πρόεδρο Ντίαζ-Κανέλ

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 24% η ΝΔ με 2η την ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Το ΠΑΣΟΚ 4ο πίσω από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Λαβρόφ: Φαύλος κύκλος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα