ΑΘΗΝΑ
10:32
|
11.06.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί τον Πατριάρχη σήμερα Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι -τοπική ώρα Ουάσιγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ουάσιγκτον έφθασε το βράδυ της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή τη βράβευσή του με το Βραβείο Templeton.

Παρά το προχωρημένο της ώρας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε στο ξενοδοχείο πλήθος πιστών, ιερέων και μαθητών. Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο πανοσιολογιότατος Μέγας Εκκλησιάρχης και Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου πατέρας Αέτιος και ο τριτεύον πατριαρχικός διάκονος Βαρνάβας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί τον Πατριάρχη σήμερα Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι -τοπική ώρα Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα καταθέσει στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Άρλινγκτον, συνοδευόμενος από τον στρατηγό Άντριου Πόππας. Το υπόλοιπο σκέλος του προγράμματος στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνει επίσημο δείπνο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γεύμα με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, στο οποίο θα συμμετέχουν νομοθέτες και από τα δύο κόμματα, καθώς και δεξίωση στην ενορία Αγίας Αικατερίνης στη Βιρτζίνια.

Την Πέμπτη ο Πατριάρχης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν. Εκεί θα τελέσει δοξολογία, θα συναντήσει νέους Ορθοδόξους και θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μνήμης για τους διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου. Στη Νέα Υόρκη θα έχει επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Council on Foreign Relations.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή τη βράβευση του Οικουμενικού Πατριάρχη με το Βραβείο Templeton. Η τελετή θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Lincoln Center, παρουσία προσωπικοτήτων όπως η Τζέιν Γκούντολ, ο Αλ Γκορ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφτεί την ελληνορθόδοξη ενορία στα Χάμπτονς, όπου θα συμμετάσχει στην World Cleanup Day μαζί με ερευνητές του Πανεπιστημίου Stony Brook και θα τιμηθεί με το ανώτατο μετάλλιο του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Τέλος, την Κυριακή θα τελέσει τη θεία λειτουργία μαζί με Ιεράρχες από όλη την Αμερική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι «ήττα», όχι απλές παραβιάσεις: Συνεχιζόμενο έγκλημα εποικιστικής αποικιοκρατίας

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες με έδρα την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ για όπλα από το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα