ΑΘΗΝΑ
17:30
|
25.06.2026
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τα τελευταία περιφερειακά και διεθνή γεγονότα.
Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς με τον Τούρκο ομόλογο, Ρ.Τ. Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε σήμερα στην Άγκυρα ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στο φόντο της γενοκτονικής επίθεσης του Ισραήλ στην πόλη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου στην Άγκυρα, συζήτησαν τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με τον Ερντογάν να παρατηρεί ότι «η γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα εισήλθε σε νέο στάδιο», έπειτα από τις τελευταίες χερσαίες επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας.

Επανέλαβε πως το Ισραήλ δεν απειλεί μόνον τα παλαιστινιακά εδάφη αλλά «και την περιφερειακή σταθερότητα» φέροντας ως παράδειγμα την επίθεση που εξαπέλυσε στις 9 Σεπτεμβρίου στη Ντόχα του Κατάρ με στόχο την ηγεσία της Χαμάς. Τόνισε επίσης πως προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η εξασφάλιση «επείγουσας εκεχειρίας» στη Γάζα και  ο τερματισμός της ανθρωπιστικής τραγωδίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βουδαπέστη ο Πιερρακάκης

Το ΥΠΕΞ συλλυπάται τα θύματα του σεισμού στη Βενεζουέλα αλλά δεν στέλνει βοήθεια…

Αντιδράσεις στη Γεωργία για την επίθεση της Ε.Ε. στην Εκκλησία

Αιχμές Καρυστιανού για αποχωρήσεις και επιθέσεις: «Ο πόλεμος κλιμακώνεται πανταχόθεν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα