ΑΘΗΝΑ
22:44
|
22.07.2026
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ ανήγγειλε πως κατέπλευσε σε λιμάνι της Μεσογείου νέο πλωτό γεωτρύπανο.
Τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ανακοίνωσε σήμερα πως κατέπλευσε στο λιμάνι Ταοσουτζού της Μεσογείου, το πρώτο από τα δύο νεοαποκτηθέντα πλωτά γεωτρύπανα που απέκτησε η Τουρκία.

Το σκάφος γεώτρησης υπερβαθέων υδάτων έβδομης γενιάς, ικανό για γεώτρηση έως και 12.000 μέτρα, θα εξυπηρετεί τις δραστηριότητές μας στη Μεσόγειο, ανέφερε ο Μπαϊρακτάρ.

Η πρώτη αποστολή του σκάφους θα είναι η ανάληψη «επιχειρήσεων στη Μεσόγειο» και σύμφωνα με τον Μπαϊρακτάρ το γεγονός απόκτησης του δεύτερου νέου γεωτρύπανου ως τον ερχόμενο Δεκέμβρη θα καταστήσει την Τουρκία τέταρτη κατά σειρά χώρα στον κόσμο με τον μεγαλύτερο στόλο πλωτών γεωτρύπανων.

«Αυτή η μεγάλη κίνηση αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι πλησιάζουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας για πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την πορεία μας στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’» πρόσθεσε ο Μπαϊρακτάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα