ΑΘΗΝΑ
13:38
|
23.06.2026
Την εκ μέρους του Ισραήλ παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας καταδικάζουν σε σπάνια κοινή τους δήλωση τα 4 κόμματα.
Κοινή δήλωση εξέδωσαν κατόπιν της ισραηλινής επίθεσης εναντίον πλοίων, μεταξύ των οποίων και ελληνικά, τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινή δήλωση εξέδωσαν, σε μια σπάνια κίνηση, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας κατόπιν της ισραηλινής επίθεσης και απαγωγής των πληρωμάτων του Global Sumud Flotila, του στόλου αλληλεγγύης προς τη Λωρίδα της Γάζας στον οποίο συμμετείχαν και τα σκάφη «Οξυγόνο», «Βαγγέλης Πισσίας», «Ahed Tamimi» και «Παύλος Φύσσας» της ελληνικής αποστολής.

Όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση των 4 κομμάτων:

«Η επίθεση του ισραηλινού στρατού στον διεθνή στόλο αλληλεγγύης Global Sumud Flotilla χθες τα ξημερώματα σε διεθνή ύδατα συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Τα σκάφη της αποστολής έχουν καταληφθεί από δυνάμεις του Ισραήλ και παραμένει άγνωστο που έχουν μεταφερθεί οι επιβαίνοντες και τα μέλη των πληρωμάτων, μεταξύ των οποίων 27 Έλληνες πολίτες. Μαζί τους βρίσκεται και μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου – η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα.

Καταδικάζουμε ρητά την επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στα σκάφη του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή των 27 Ελλήνων πολιτών στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι η θέση της κυβέρνησης, η οποία διατυπώθηκε μάλιστα από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, σε διεθνές συνέδριο για το Ναυτικό Δίκαιο, είναι ότι από τα γεγονότα δεν διαταράσσεται η σχέση μας με το Ισραήλ με το οποίο «έχουμε στρατηγική εταιρική σχέση και θέλουμε να διατηρήσουμε».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Εκτός ατζέντας το πυραυλικό πρόγραμμα-Μπλόκο στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ

Κολομβία: Στο «κόκκινο» μετά το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα και τις καταγγελίες για νοθεία

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή απαίτηση των ΗΠΑ να αποσυρθεί από τον νότιο Λίβανο

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου λόγω των απειλών ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα