Οι λεγόμενες «Δυνάμεις Ασφαλείας» του Κοσσυφοπεδίου παρέλαβαν σήμερα χιλιάδες τουρκικά drone – Καμικάζι, SKYDAGGER RTF 15 στο διεθνές αεροδρόμιο της Πρίστινας, «Adem Jashari».
Τα χιλιάδες τουρκικά τηλεκατευθυνόμενα στρατιωτικά αεροσκάφη της εταιρίας Baykar είχαν παραγγελθεί τον Δεκέμβριο του 2024 στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας, προκαλώντας σήμερα την έντονη αντίδραση της Σερβίας.
NEW
— Admirim (@admirim) October 8, 2025
Kosovo has purchased SKYDAGGER tactical drones from Turkey. pic.twitter.com/UlCXa8wf8W
Τα τουρκικά SKYDAGGER έχουν βεληνεκές πτήσης τα 10 χιλιόμετρα, ταχύτητα 130 χλμ/την ώρα και έχουν δυνατότητα μεταφοράς φορτίου (εκρηκτικών) έως πέντε κιλά.

Ο ασκών χρέη πρωθπουργού Άλμπιν Κούρτι ανακοίνωσε ότι τα χιλιάδες τουρκικά ντρόουν είναι εξοπλισμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να χτυπούν κινούμενους στόχους αλλά και στατικούς.
Τα πυρά Βούτσιτς στην Τουρκία
Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς που τόνισε σε ανακοίνωσή του:
Сада је потпуно јасно да Турска не жели стабилност Западног Балкана и да поново сања обнову Отоманске империје. https://t.co/l1hWFIaNyv
— Александар Вучић (@avucic) October 8, 2025
«Είμαι τρομοκρατημένος από τη συμπεριφορά της Τουρκίας και τη βάρβαρη παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ και της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και από τον συνεχιζόμενο εξοπλισμό των αρχών της Πρίστινας. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Τουρκία δε θέλει τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και ονειρεύεται να ξανακτίσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία ξανά. Η Σερβία είναι μία μικρή χώρα, αλλά καταλάβαμε το μήνυμα καλά».
