ΑΘΗΝΑ
12:17
|
25.06.2026
Από 24 σε περίπου 30 δισ. ευρώ συμφώνησαν να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες στον προϋπολογισμό που θα καταθέσουν οι Ισραηλινοί υπουργοί Σμότριτς και Κατζ.
Από τα αριστερά, οι Μπεζαλέλ Σμότριτς και Ισραέλ Κατζ δίπλα σε ανώτερους αξιωματικούς των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε περιοδεία τους σε εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την 1η Απριλίου 2025
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γραφείο του υπουργού «Άμυνας» του Ισραήλ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της χώρας για το 2026 έχει οριστεί σε 112 δισεκατομμύρια σέκελ (29,8 δισεκατομμύρια ευρώ), αυξανόμενος κατά 24,44% από τα 90 δισεκατομμύρια σέκελ (24 δισεκατομμύρια ευρώ) που είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

Ο υπουργός «Άμυνας», Ισραέλ Κατζ, και ο υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το σχέδιο δαπανών καθώς το υπουργικό συμβούλιο ξεκίνησε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τον Μάρτιο, διαφορετικά θα μπορούσαν να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Ο Κατζ δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να καλύπτουν τις ανάγκες των στρατιωτικών, μειώνοντας παράλληλα την πίεση στους εφέδρους. Το γραφείο του παρέθεσε τα λόγια του: «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε αποφασιστικά για να ενισχύσουμε τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και να αντιμετωπίσουμε πλήρως τις ανάγκες των μαχητών και να μειώσουμε το βάρος στους εφέδρους – προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ σε κάθε μέτωπο».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αιχμές Καρυστιανού για αποχωρήσεις και επιθέσεις: «Ο πόλεμος κλιμακώνεται πανταχόθεν»

Εκδήλωση: «Ανοχύρωτη Δημοκρατία – Κράτος Δικαίου σε κρίση»

Στη Βουλή ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φόντο την εκλογή αιρετών σε έναν γύρο

Οι συγκρούσεις της ψηφιακής εποχής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα