Μια ακόμα Πέμπτη με ποδοσφαιρικές μάχες στα ευρωπαϊκά κύπελα η σημερινή, καθώς ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναζητούν τον δρόμο προς την πρόκριση στην επόμενη φάση σε Europa και Conference League.
Με ανανεωμένο ηθικό μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Φιορεντίνα, αλλά χωρίς τους Ζίνι, Γκατσίνοβιτς και Πιερό η ΑΕΚ, σε τουρκικό έδαφος, θα αντιμετωπίσει την Σάμσουνσπορ, στις 19:45 το βράδυ, για την πέμπτη αγωνιστική της League Phase του Conference League, αναζητώντας να καλύψει τους βαθμούς που έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ισοπαλία με την Σάμπροκ.
Ακόμα κι αν αποτύχει η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς, που αυτή τη στιγμή έχει 7 βαθμούς και καλή διαφορά τερμάτων, θα έχει ακόμα μία ευκαιρία πρόκρισης στην οκτάδα, την επόμενη Πέμπτη εναντίον της Κραϊόβα στην «OPAP Arena».
Την ίδια ώρα η Λουντογκόρετς για την 6η αγωνιστική της League Phase του Europa League υποδέχεται στη Βουλγαρία τον ΠΑΟΚ, με τον Ραβάν Λουτσέσκου να μην έχει στη διάθεσή του τους Γιακουμάκη, Μιχαηλίδη, Πέλκα και Σάστρε.
Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς και με νίκη απόψε ουσιαστικά εδραιώνει την παρουσία του στην πρώτη 24άδα της διοργάνωσης.
Ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση έχει απόψε και ο Παναθηναϊκός που στις 10 το βράδυ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την, αήττητη έως τώρα στη διοργάνωση, τσέχικη Βικτόρια Πλζεν στο ΟΑΚΑ.
Η πολύτιμη νίκη επί της Στουρμ Γκρατς στην Καλογρέζα, έχει φέρει τους παίχετε του Ράφα Μπενίτεθ στην 14η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς μετά από 5 αγώνες και με ένα «τρίποντο» απόψε θα «σφραγίσουν» την παρουσία τους στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.
