ΑΘΗΝΑ
00:55
|
28.06.2026
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Τουρκία προειδοποίησε ότι κάθε ξένη επέμβαση στο Ιράν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες κρίσεις.
Ιρανός διαδηλωτής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στο γειτονικό Ιράν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες κρίσεις στη χώρα και στην περιοχή προειδοποίησε σήμερα από την Άγκυρα ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ πρόσθεσε πως η Τουρκία «δεν επιθυμεί να δει χάος στο Ιράν παρά τα ορισμένα προβλήματα στην ιρανική κοινωνία και την κυβέρνηση».

«Πιστεύουμε ότι η ξένη επέμβαση θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερες συνέπειες και ότι η επέμβαση που θα προκληθεί ιδίως από το Ισραήλ θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες κρίσεις» σημείωσε.

Μήνυμα και για την Τεχεράνη, βλέπει ο Χακάν Φιντάν

Την Παρασκευή, 9/10, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, μιλώντας στην τουρκική δημόσια τηλεόραση δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις στο Ιράν που ξεκίνησαν στις 28 Δεκεμβρίου με την απεργία εμπόρων της Τεχεράνης για την άσχημη οικονομική κρίση και τον τεράστιο πληθωρισμό (άνω του 45%), «στέλνουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Τεχεράνη», προσθέτοντας:

«Αυτές οι διαδηλώσεις, που πηγάζουν από πραγματικούς λόγους και διαρθρωτικά προβλήματα, χειραγωγούνται επίσης από το εξωτερικό από τους αντιπάλους του Ιράν… Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε… είναι να στηρίξουμε μια συμφωνία με το Ιράν που θα ωφελεί και τις δύο πλευρές, πρωτίστως τους Αμερικανούς, διότι από αυτήν εξαρτάται η σταθερότητα της περιοχής».

Κατά τις διαδηλώσεις και τις επακόλουθες ταραχές και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας από τις 28 Δεκεμβρίου ως σήμερα, η ΜΚΟ HRANA υπολογίζει πως έχουν σκοτωθεί 544 άτομα και έχουν συλληφθεί περίπου 10.600 άλλα.

Τα στοιχεία αυτά δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδικάζουν οι αραβικές χώρες την ιρανική επίθεση με drones στο Μπαχρέιν

«Ηθική Επανάσταση» και μέτωπο με τις τράπεζες, εξήγγειλε από το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ. ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας-Παγίωση της ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση

Η Μπουρκίνα Φάσο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Γαλλία, κατηγορώντας την για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα