ΑΘΗΝΑ
12:00
|
23.06.2026
Το Ιράν δεν θα απαρνηθεί τον εμπλουτισμό ουρανίου, «ακόμα κι αν μας επιβληθεί πόλεμος», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.
Αμπάς Αραγτσί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν δεν θα απαρνηθεί τον εμπλουτισμό ουρανίου, αντικείμενο διαμάχης με τις ΗΠΑ, «ακόμα κι αν μας επιβληθεί πόλεμος», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, δύο ημέρες μετά τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

«Το Ιράν έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα για το ειρηνικό πυρηνικό του πρόγραμμα και για τον εμπλουτισμό ουρανίου», δήλωσε ο Αμπάς Αραγτσί σε φόρουμ στην Τεχεράνη.

«Για ποιο λόγο επιμένουμε έτσι στον εμπλουτισμό (ουρανίου) και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε ακόμα κι αν μας επιβληθεί πόλεμος; Διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει τις πράξεις μας», δήλωσε ο διπλωμάτης, που την Παρασκευή είχε επαφές στο Ομάν με τον Αμερικανό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ.

Η αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη στον Κόλπο «δεν μας τρομάζει», δήλωσε ο Αραγτσί.

«Η στρατιωτική τους ανάπτυξη στην περιοχή δεν μας τρομάζει», είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, την επομένη της επίσκεψης του απεσταλμένου του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln στην περιοχή του Κόλπου.

«Είμαστε ένας λαός διπλωματίας, είμαστε επίσης και ένας λαός πολέμου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιδιώκουμε τον πόλεμο», δήλωσε ο Αραγτσί σε φόρουμ στην Τεχεράνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Κολομβία: Στο «κόκκινο» μετά το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα και τις καταγγελίες για νοθεία

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή απαίτηση των ΗΠΑ να αποσυρθεί από τον νότιο Λίβανο

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου λόγω των απειλών ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

BRICS: Βήμα εξομάλυνσης των σχέσεων Ινδίας-Κίνας με συνάντηση αξιωματούχων στο Νέο Δελχί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα