ΑΘΗΝΑ
06:24
|
14.07.2026
Κατά τη συνάντηση των Αμερικανών γερουσιαστών, συνοδεία της πρέσβη Κ.Γκίλφοϊλ επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο διμερών σχέσεων.
Από τη συνάντηση των Αμερικανών γερουσιαστών στο Μαξίμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών υπό τον γερουσιαστή Τζέρι Μόραν συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιβεβαιώθηκε το «εξαιρετικό» επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζητήθηκε η συνεργασία σε διάφορους τομείς με ιδιαίτερη έμφαση σε ενέργεια, άμυνα και επενδύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε το ρόλο της Ελλάδας λέγοντας πως πρόκειται για «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας» στην ευρύτερη περιοχή και πάροχος «ενεργειακής ασφάλειας» στη ΝΑ Ευρώπη μέσω του λεγόμενου «Κάθετου Διαδρόμου».

Μέγαρο Μαξίμου

Από τη συνάντηση δεν έλλειψαν οι συζητήσεις για περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Την αμερικανική αντιπροσωπεία αποτέλεσαν  οι Γερουσιαστές Κίρστεν Τζίλιμπραντ, Τζον Μπαράσο, Τζον Μπούζμαν, Ντεμπ Φίσερ, Γκάρι Πίτερς και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Κατερίνα Νασίκα, η διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη, και ο γενικός γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα