ΑΘΗΝΑ
19:59
|
17.06.2026
Ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε βίντεο με απόσπασμα από το βιντεοπαιχνίδι Call of Duty προκαλώντας...εύλογες αντιδράσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εύλογες αντιδράσεις προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε ο Λευκός Οίκος με μονταρισμένα πλάνα από το ηλεκτρονικό πολεμικό παιχνίδι «Call of Duty» και τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα Χ είχε διάρκεια ενός λεπτού και έφερε τον τίτλο ««Courtesy of the Red, White & Blue» συγκεντρώνοντας πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές.

Η ανάρτηση δεν ξέφυγε από προσωπικό της εταιρίας που κυκλοφορεί το Call of Duty και χειρίζεται τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέροντας στο Χ:

«Ο επίσημος λογαριασμός του Λευκού Οίκου μόλις ανάρτησε μονταρισμένα πλάνα από το “Call of Duty” που περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στο Ιράν. Ναι, είναι αληθινό».

Δεν ήταν λίγοι όσοι εξέφρασαν αποτροπιασμό για την συμπερίληψη σκηνής από το βιντεοπαιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τραμπ για να συνοδεύσει πραγματικές επιθέσεις.

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, πρώην πρόεδρος της NAACP, Κόρνελ Γουίλιαμ Μπρουκς, σχολίασε με τον ακόλουθο τρόπο το απαράδεκτο βίντεο:

«Απουσιάζουν από αυτό το ‘βιντεοπαιχνίδι’ οι Ιρανές σχολικής ηλικίας που σκοτώθηκαν και οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους».

Ο ιδρυτής ένωσης Αμερικανών βετεράνων «Independent Veterans of America», Πολ Ρικκόφ, χαρακτήρισε το βίντεο «ανάρμοστο, παιδαριώδες, απαράδεκτο».

Όσο για τη λαλίστατη εκπρόσωπο του Λευκού  Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ; Αυτή, προτίμησε αυτή τη φορά, να…καταπιεί τη γλώσσα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ έδωσαν το κείμενο του μνημονίου με το Ιράν

Πετύχαμε όσα θέλαμε, λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο και τη συμφωνία με το Ιράν [upd]

Σε τεστ για χρήση ναρκωτικών θα υποβάλλονται υπουργοί στη Γαλλία

Καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι δήλωσε πως είχε ο Πρόεδρος Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα