Εθνική Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 σήμερα 25 Μαρτίου του 2026. Μια εθνική επέτειος που καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου του 1838 από τον Βαυαρό βασιλιά της Ελλάδας, Όθωνα. Μια επέτειος μετά από 205 χρόνια με τα κλασικά μηνύματα περί ομοψυχίας του ελληνικού έθνους, περί εθνικής παλιγγενεσίας, περί όρθιας πατρίδας με πίστη στις δυνάμεις της και για την τωρινή παρουσία της στο διεθνές γίγνεσθαι.
Ένα διεθνές γίγνεσθαι που μυρίζει μπαρούτι στη Μέση Ανατολή μετά την κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν και με τους ελληνικούς «πατριώτες» Patriot να αναχαιτίζουν για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας drones και βαλλιστικούς πυραύλους.
Και αναρωτιέται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τους στίχους του Ιωάννη Πολέμη «Τι είναι η Πατρίδα μας;». Η απάντηση στο σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη:

Μια εθνική επέτειος φέτος με τη χώρα να «υψώνει» την αντιπυραυλική «Ασπίδα του Αχιλλέα» και τον Νίκο Δένδια να λέει ότι: «Η προστασία διυλιστηρίων και μονάδων παραγωγής πετρελαίου έχει σε αυτήν τη συγκυρία μια τεράστια σημασία… Αλλά επίσης, έμμεσα αλλά σαφώς, προστατεύει και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων πολιτών και των Ευρωπαίων πολιτών».
Ο «Αεροπεζοναύτης» θυμήθηκε τα λόγια του Μακρυγιάννη:

