ΑΘΗΝΑ
07:10
|
04.06.2026
Δραματική έκκληση στον Πρόεδρο Τραμπ για παράταση του τελεσιγράφου κατά 2 βδομάδες ζήτησε απόψε ο Πακιστανός πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες πριν την εκπνοή του τελευταίου τελεσίγραφου του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Ιράν,  ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ, με δήλωσή του κάλεσε τον Αμερικανό ηγέτη να παρατείνει την προθεσμία κατά δύο βδομάδες ώστε να δοθεί χρόνος για περισσότερες διπλωματικές προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση.

Στη γραπτή δήλωσή του ο Πακιστανός πρωθυπουργός αναφέρει:

«Το Πακιστάν με κάθε ειλικρίνεια, ζητά από τους Ιρανούς αδελφούς να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ για μία περίοδο δυο βδομάδων ως κίνηση καλής θέλησης.

Καλούμε επίσης όλα τα εμπόλεμα μέρη να τηρήσουν παντού εκεχειρία δύο βδομάδων για να επιτρέψουν στη διπλωματία να επιτύχει τον πλήρη τερματισμό του πολέμου, για το συμφέρον της μακροπρόθεσμης ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ-Βουλή των Αντιπροσώπων: Πέρασε ψήφισμα που «ψαλιδίζει» τις πολεμικές εξουσίες του Τραμπ στο Ιράν

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν να εφαρμοστεί η εκεχειρία αν η Χεζμπολάχ σταματήσει τις επιθέσεις

80 χρόνια από το δημοψήφισμα της 2ας Ιουνίου: Πώς η ιστορική μνήμη επιβεβαιώνεται στη σημερινή Ιταλία

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα