ΑΘΗΝΑ
12:15
|
23.06.2026
Σημαντικό προβάδισμα της αντιπολίτευσης δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην αντιπολίτευση, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέι Ντι Βανς ταξιδεύει σήμερα στη Βουδαπέστη σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το προφίλ του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, το κόμμα Fidesz του οποίου αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες εκλογές εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Με τη ρητή στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, που επισκέφθηκε την Ουγγαρία τον Φεβρουάριο, ο Όρμπαν θα κριθεί στις κάλπες της Κυριακής 12 Απριλίου, με τα προγνωστικά να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα, καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην αντιπολίτευση προβάδισμα από 8 έως και 12%, ακόμα και 20% σε κάποιες περιπτώσεις.

Επικριτές του Ούγγρου πρωθυπουργού εκτιμούν ότι το κλίμα είναι δύσκολο να αντιστραφεί, καθώς ο κύριος αντίπαλός του, ο 45χρονος Πέτερ Μαγιάρ που αποχώρησε από το Fidesz πριν από δύο χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Η προεκλογική του εκστρατεία έχει επικεντρωθεί στη διαφθορά, την επιδείνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, τις οικονομικές συνθήκες και την τεταμένη σχέση του Όρμπαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συχνά επικεντρώνεται στη μετανάστευση και την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Επικριτές του Ούγγρου πρωθυπουργού τονίζουν ότι η 16χρονη θητεία του σημαδεύτηκε από τη διάβρωση της ανεξαρτησίας θεσμών όπως η δικαστική εξουσία και τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και από αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο ο Όρμπαν καταγγέλλει την αντιπολίτευση ως μια αποσταθεροποιητική δύναμη που θα ξεπουλήσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ε.Ε..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Κολομβία: Στο «κόκκινο» μετά το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα και τις καταγγελίες για νοθεία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου λόγω των απειλών ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Συνάντηση Τέχνης και Ιατρικής στο SNF Nostos στις 24 Ιουνίου

Παγίωση του δυτικού προσανατολισμού της Αρμενίας ύστερα από αμφιλεγόμενες εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα