ΑΘΗΝΑ
10:27
|
12.06.2026
Η Χεζμπολάχ εξηγεί τις λυσσαλέες επιθέσεις του Ισραήλ σαν αποτέλεσμα της ανικανότητάς του να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους του.
Μαχητές της Χεζμπολάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιχμηρή ανακοίνωση για τα νέα εγκλήματα πολέμου που προκαλεί το Ισραήλ στον Λίβανο προκαλώντας από το πρωί ως απόψε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες προκειμένου να σαμποτάρει κάθε (ισχνή) πιθανότητα αποκλιμάκωσης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή εξέδωσε απόψε η Χεζμπολάχ.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης επισημαίνει πως η ανεξέγκτη επιθετικότητα του στρατού του Ισραήλ στον Λίβανο είναι ξεκάθαρη έκφραση της απογοήτευσής του μετά την παταγώδη αποτυχία του εδώ και έξι βδομάδες να να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους και τα σχέδιά του σε διάφορα μέτωπα

«Οι σημερινές σφαγές, όπως όλες οι πράξεις επιθετικότητας και τα βάναυσα εγκλήματα, υποδεικνύουν το φυσικό και νόμιμο δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε στην κατοχή και να απαντάμε στην επιθετικότητά της. Θα ενισχύσουν μόνο την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι λέει όλη η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με το τυφλό μίσος του, τη συνηθισμένη εγκληματικότητά του και την απεριόριστη βαναυσότητά του, η οποία έχει ριζώσει στη φύση του, ο ισραηλινός εχθρός διέπραξε σήμερα μια σειρά από σφαγές εναντίον αθώων πολιτών. Στόχευσε κατοικημένες περιοχές στα νότια προάστια της Βηρυτού, την πρωτεύουσα, τη Σιδώνα, τον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα με δεκάδες βάναυσες αεροπορικές επιδρομές, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες μάρτυρες και τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.

Αυτή η βάρβαρη επιθετικότητα, η οποία σε κάθε στάδιο συνιστά εγκλήματα πολέμου και πράξεις γενοκτονίας στοχεύοντας πολυσύχναστες αστικές περιοχές, αγορές και καταστήματα κατά τις ώρες αιχμής, δεν είναι παρά μια απεγνωσμένη απόπειρα εκδίκησης κατά των πολιτών, αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες να καμφθεί και να υποταχθεί αυτός ο υπερήφανος λαός. Ο έντιμος λαός μας και τα τέκνα αυτής της γης απέδειξαν ότι η βαναυσότητα της επιθετικότητας αύξησε μόνο τη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα και την προσήλωσή τους στον δρόμο της αντίστασης, ανεξάρτητα από τις τεράστιες θυσίες που έχουν κάνει.

Αυτή η ανεξέλεγκτη επιθετικότητα είναι μια ξεκάθαρη έκφραση της απογοήτευσης του εχθρού μετά την παταγώδη αποτυχία του να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους και τα σχέδιά του σε διάφορα μέτωπα. Αποκαλύπτει την ευαλωτότητά του στην ήττα, την ανικανότητά του να αλλάξει τις εξισώσεις που επιβλήθηκαν από τη σταθερότητα του ιρανικού και του λιβανέζικου λαού, και αντανακλά την κατάσταση κατάρρευσης, σύγχυσης και αποδιοργάνωσης που μαστίζει αυτή την πολιορκημένη οντότητα και τον ηττημένο στρατό της, που σφυροκοπείται από τα πλήγματα των μαχητών της αντίστασης.

Βεβαιώνουμε ότι το αίμα των μαρτύρων και των τραυματιών δεν θα χυθεί μάταια. Οι σημερινές σφαγές, όπως όλες οι πράξεις επιθετικότητας και τα βάναυσα εγκλήματα, υποδεικνύουν το φυσικό και νόμιμο δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε στην κατοχή και να απαντάμε στην επιθετικότητά της. Θα ενισχύσουν μόνο την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό, να αποτρέψουμε την επιθετικότητά του και να υπερασπιστούμε τον λαό μας και την πατρίδα μας, προστατεύοντας την ασφάλειά μας απέναντι σε αυτή τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Κομισιόν τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας με πρωτοβουλία 33 ευρωβουλευτών

Η κριτική στον Πούτιν, οι ρωσικές επιλογές και η ανάγκη για ενοποίηση του μετώπου με το Ιράν

Συμφωνία με το Ιράν ακόμη και εντός Σαββατοκύριακου αναγγέλλει ο Τραμπ (upd)

Οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις για το μέλλον βλέπει ο Πιερρακάκης στο Eurogroup

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα