ΑΘΗΝΑ
17:30
|
23.06.2026
Μόνο το όνομα της Μίνας Καραμήτρου δεν μπέρδεψε ο «ωραίος» Μακάριος Λαζαρίδης, που έμπλεξε «μόνιμους» και «νόμιμους» και όσους «έχουνε» και «έχουμε» αποφοιτήσει.
Μια μάλλον εξόχως ενδεικτική συνέντευξη παραχώρησε στο Open και τους Νίκο Στραβελάκη και Μίνα Καραμήτρου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μακάριος Λαζαρίδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μάλλον εξόχως ενδεικτική συνέντευξη παραχώρησε στο Open και τους Νίκο Στραβελάκη και Μίνα Καραμήτρου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μακάριος Λαζαρίδης, που δηλώνει πως δεν προτίθεται να αφήσει το χαρτοφυλάκιο που προσφάτως ανέλαβε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έφερε στο στούντιο φωτογραφίες που έβγαλε από κτίρια της Αθήνας τα οποία, όπως είπε, συγκαταλέγονταν μεταξύ των “buildings” του κολεγίου από το οποίο έλαβε το 1992 μια βεβαίωση.

Ο υφυπουργός, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα αφότου αποκαλύφθηκε πως διορίστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο υπουργείο Παιδείας της Μαριέττας Γιαννάκου το 2007 χωρίς να έχει πτυχίο ΑΕΙ, πόσω μάλλον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, εμφάνισε στην κάμερα και το «χαρτί», με το οποίο το “Board of Directors” του “College of Southeastern Europe” του απένειμε ένα απροσδιόριστο ως προς το αντικείμενο των σπουδών “Degree of Bachelor of Arts”.

«Ντάξει; Τελείωσα πολιτικές επιστήμες και δημοσιογραφία», θριάμβευσε ο Λαζαρίδης, αφήνοντας στην άκρη το χαρτί, που «επέλεξε συνειδητά στα 18 του» να διεκδικήσει από ένα κολλέγιο στο οποίο οι νυν επικριτές του «δε θα μπορούσαν να περάσουν ούτε το πρώτο εξάμηνο».

Το 2007 «μπορούσες» να εργαστείς σαν μετακλητός και όχι μόνιμος υπάλληλος «ακόμα και με αυτή τη βεβαίωση σπουδών παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αναγνωρισμένο», ισχυρίστηκε στη συνέχεια ο Λαζαρίδης, προσθέτοντας πως οι μετακλητοί υπάλληλοι διορίζονται με πολιτική επιλογή του βουλευτή ή του υπουργού και δεν περνούν από ΑΣΕΠ.

Ως εκ τούτου, τόνισε, στην περίπτωσή του «δεν απαιτείτο τόσο αυστηρός έλεγχος τυπικών προσόντων, όπως στους νόμιμους» για να διορθώσει αμέσως μετά τα μπερδεμένα του ν και μ σε «μόνιμους».

Ένας «ωραίος» που κάνει το «έχουνε», «έχουμε»

Όταν ερωτήθηκε για παλιότερη ανάρτησή του όπου έγραφε πως «όσοι αποφοιτήσαμε από δημόσιο πανεπιστήμιο», απάντησε στη Μίνα Καραμήτρου, την οποία κατηγόρησε για λαϊκισμό και της οποίας το όνομα ευτυχώς δεν μπέρδεψε, πως «η ανάρτησή μου αυτή αντί να έχει το “ν” μπορεί να είχε το “μ”».

Όταν δε ερωτήθηκε για πολλοστή φορά από τη δημοσιογράφο γιατί επελέγη εκείνος ως επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας «με πτυχίο ΙΕΚ και όχι ΑΕΙ», απάντησε:

«Γιατί ήμουνα ωραίος, κυρία Καραμήτρου».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Έτοιμη η Μόσχα για συνομιλίες με το Κίεβο, λέει ο Πούτιν

Αμερικανός πιλότος F-15 είδε ιρανικά drone σε σχηματισμό μέδουσας κινούμενα σαν…εξωγήινα

Απορρίπτει την κατοχή λιβανικού εδάφους από το Ισραήλ ο Λιβανέζος Πρόεδρος

Εκδήλωση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για το μύθο του «κράτους δικαίου» της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα