Η εταιρία Ελληνικό Μετρό ΑΕ επιβεβαίωσε σήμερα πως οφείλεται στα έργα κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό η διαρροή υγρού τσιμέντου σε δρόμους της Κυψέλης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας επιχειρήσεων, η διαρροή υγρού τσιμέντου που οδήγησε στο κλείσιμο δύο δρόμων της Κυψέλης οφείλεται σε προβληματικό, παλιό αγωγό αποχέτευσης, εδαφικού πολφού, δηλαδή μείγματος του ίδιου του εσκαπτόμενου υλικού με εγχυνόμενο αφρό που κατέληξε στην αυλή εγκαταλελειμμένου κτιρίου και από κει σε παρακείμενες οδούς.

Στην ίδια ανακοίνωση δίνεται η διαβεβαίωση πως δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα ασφαλείας ή μόνιμης ρύπανσης στην Κυψέλη από τη διαρροή του υγρού τσιμέντου και πως ήδη καταβάλλονται εργασίες για την απομάκρυνση του υλικού αυτού και του καθαρισμού του χώρου.
