ΑΘΗΝΑ
11:28
|
21.07.2026
Η νέα κυβέρνηση στο Ιράκ ζήτησε σήμερα από τις φιλο-ιρανικές ένοπλες οργανώσεις να αφοπλιστούν ως τις 30 Σεπτέμβρη.
Ιράκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «έδαφος» πριν την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο στα μέσα Ιουλίου προετοιμάζει ο 41χρονος, νέος πρωθυπουργός του Ιράκ, Αλί αλ Ζαΐντι αθώς σήμερα έβγαλε «φιρμάνι» σε βάρος φιλο-ιρανικών πολιτοφυλακών καλώντας τες να αφοπλιστούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στη Βαγδάτη ο Ιρακινός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι ένοπλες πολιτοφυλακές έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να αφοπλιστούν.

Ορισμένες από αυτές τις φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές έκαναν επιθέσεις επανειλημμένα σε αμερικανικές βάσεις και κτίρια αμερικανικού ενδιαφέροντος στο Ιράκ στη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά την ισραηλινο-αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν.

30 Σεπτέμβρη φεύγουν και τα αμερικανικά στρατεύματα…

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το τελεσίγραφο της 30ης Σεπτέμβρη προς τις φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές που δρουν στο Ιράκ συμπίπτει με την ημερομηνία οριστικής (;) αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων και των λοιπών δυνάμεων του λεγόμενου «Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους» από το Ιράκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα