ΑΘΗΝΑ
20:22
|
30.06.2026
Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων. Σε ύφεση η φωτιά στην Κορινθία. Πύρινο μέτωπο στο Δήμο Δελφών.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας περίπου 66 ετών έχασε σήμερα τη ζωή του και η περίπου 40 ετών σύζυγός του υπέστη σοβαρά εγκαύματα από την επικίνδυνη πυρκαγιά που μαίνεται από τις 14:30 το μεσημέρι στο Δερβένι Θεσσαλονίκης και κινήθηκε γρήγορα στον οικισμό της Λητής. Ανησυχία προκαλεί η παράλληλη εξέλιξη άλλου πύρινου μετώπου στη Φωκίδα ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Κορινθία.

Λίγο μετά τις 20:30 σημειώθηκε αναζωπύρωση σε μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή της Λητής, στον Δήμο Ωραιοκάστρου, προκαλώντας εκ νέου κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αγωνία για τον εντοπισμό 12χρονου αγοριού στο Δερβένι

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό ενός 12χρονου παιδιού, που αγνοείται μετά την εκδήλωση φωτιάς στην κοινότητα της Λητής του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, καταβάλλουν απόψε οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το παιδί φαίνεται να έχει γονείς τον 66χρονο που βρέθηκε νεκρός και την γυναίκα που μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο Ιπποπκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο 66χρονος άνδρας  εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του και η γυναίκα του, περίπου 40 ετών, μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Κορυφώνεται υπό τις συνθήκες αυτές η αγωνία  για την τύχη του 12χρονου παιδιού.

Μισή ανάσα από τα σπίτια του χωριού

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στο Δερβένι, κάτοικοι της περιοχής ειδοποιήθηκαν από το 112 καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά μαίνεται αποτεφρώνοντας γεωργικές εκτάσεις με σιτηρά και ξερά χόρτα. Ειδικότερα η Πολιτική Προστασία διά του 112 κάλεσε όσους βρίσκονται στην κοινότητα της Λητής να απομακρυνθούν προς το γήπεδο του χωριού.

Ο πρόεδρος του χωριού Λητής μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε την κατάσταση «αρκετά δύσκολη», επειδή η φωτιά έχει φτάσει, όπως τόνισε, μισή ανάσα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 15 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ένας νεκρός και ένας εγκαυματίας

Ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες κυκλοφόρησαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα για τον εντοπισμό του πτώματος ενός άνδρα κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Το απόγευμα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA από το χώρο του πύρινου μετώπου μετέδωσε πως υπάρχει και ένας εγκαυματίας που μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Πύρινα μέτωπα και στην Κορινθία

Φωτιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το απόγευμα σε δάσος στον Άγιο Δημήτριο Κορινθίας.

Η φωτιά προκάλεσε την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής που έστειλε στην περιοχή 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, στο έργο συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο νωρίτερα, ήχησε το 112 από την Πυροσβεστική, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Ωστόσο, η φωτιά είναι σε ύφεση μετά τις 18:30 το απόγευμα.

Πύρινο μέτωπο μαίνεται και στην περιοχή Φιλοθέη και Θυμαρίωνα Κορινθίας με την αρχή Πολιτικής Προστασίας να στέλνει μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους εκεί κατοίκους να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Ξυλοκέριζα.

Φωτιά στην Φωκίδα

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα και στην περιοχή Μαριολάτα Φωκίδας. Επί τόπου επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματ, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι από την κατάρρευση στα Πετράλωνα- Ο Δήμος Αθηναίων λέει θα μεριμνήσει…

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο και τη Γάζα

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα – Πέντε προσαγωγές (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα