ΑΘΗΝΑ
16:59
|
30.06.2026
Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της κοινότητας της Λητής.
Από τη φωτιά στο Δερβένι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη υπέστη σοβαρά εγκαύματα από την επικίνδυνη πυρκαγιά που μαίνεται από τις 14:30 το μεσημέρι στο Δερβένι Θεσσαλονίκης ενώ ανησυχία προκαλεί η παράλληλη εξέλιξη άλλου πύρινου μετώπου στην Κορινθία.

Μισή ανάσα από τα σπίτια του χωριού

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στο Δερβένι, κάτοικοι της περιοχής ειδοποιήθηκαν από το 112 καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά μαίνεται αποτεφρώνοντας γεωργικές εκτάσεις με σιτηρά και ξερά χόρτα. Ειδικότερα η Πολιτική Προστασία διά του 112 κάλεσε όσους βρίσκονται στην κοινότητα της Λητής να απομακρυνθούν προς το γήπεδο του χωριού.

Ο πρόεδρος του χωριού Λητής μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε την κατάσταση «αρκετά δύσκολη», επειδή η φωτιά έχει φτάσει, όπως τόνισε, μισή ανάσα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 15 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ένας νεκρός και ένας εγκαυματίας

Ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες κυκλοφόρησαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα για τον εντοπισμό του πτώματος ενός άνδρα κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Το απόγευμα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA από το χώρο του πύρινου μετώπου μετέδωσε πως υπάρχει και ένας εγκαυματίας που μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Πύρινα μέτωπα και στην Κορινθία

Φωτιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το απόγευμα σε δάσος στον Άγιο Δημήτριο Κορινθίας.

Η φωτιά προκάλεσε την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής που έστειλε στην περιοχή 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, στο έργο συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο νωρίτερα, ήχησε το 112 από την Πυροσβεστική, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Πύρινο μέτωπο μαίνεται και στην περιοχή Φιλοθέη και Θυμαρίωνα Κορινθίας με την αρχή Πολιτικής Προστασίας να στέλνει μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους εκεί κατοίκους να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Ξυλοκέριζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο και τη Γάζα

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα – Πέντε προσαγωγές (upd)

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Δερβένι

Κρίσιμη η κατάσταση του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα