ΑΘΗΝΑ
13:39
|
30.04.2024
Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε σημαντικά για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιαπωνική οικονομία εισήλθε επίσημα σε ύφεση, καθώς κατέγραψε συρρίκνωση του ΑΕΠ για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου, ενώ η κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μόλις άρχιζε να γίνεται αισθητή, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.  

Το ΑΕΠ της χώρας υποχώρησε κατά 0,9% το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, κατά το οποίο είχε ήδη καταγράψει συρρίκνωση 1,9% (αυτό το τελευταίο στοιχείο αναθεωρήθηκε προς το χειρότερο από το –1,8% για το οποίο έκανε λόγο η αρχική εκτίμηση, που είχε δημοσιοποιηθεί στις αρχές του Μαρτίου).  

Εν τω μεταξύ, με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, επηρεασμένο από την άνοδο της Γουόλ Στριτ, καθώς φαίνεται πως αφέθηκαν κατά μέρος οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στους κύκλους εργασιών εισηγμένων εταιρειών αλλά και για την είσοδο της Ιαπωνίας σε ύφεση.  

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 96,26 μονάδων (+0,48%), στις 20.133,73 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 5,52 μονάδων (+0,38%), στις 1.459,29 μονάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα